Liefde is....

door

De meeste mensen denken dat liefde alleen een gevoel is. Maar liefde is ook doen. Liefde overkomt je niet, je kiest ervoor. En als je ervoor kiest, kun je er alleen invulling aan geven door daden. Daden als respect, vertrouwen en open en eerlijke communicatie.

Nee, ik geef tegenwoordig geen relatietherapie. Wat ik wel weet, is dat een goede relatie met klanten en medewerkers van onschatbare waarde is voor bedrijven. Klanten en medewerkers als ambassadeurs van je merk is een heel krachtig middel. Veel krachtiger dan wat je als merk over je zelf roept.

Hoe zorg je ervoor dat klanten en medewerkers van jouw merk of organisatie houden en dat je een duurzame relatie opbouwt? Romantisch wegdromen moet je dan vergeten. Liefde betekent jezelf verbeteren. Daarom is liefde een opdracht. Wie liefheeft moet aan de bak! En zeker als op de markt geldt: voor jou tien anderen. Dan is het aan jou om echt die 'ware' te zijn, om de liefde niet te verliezen.

Er wordt veel van ons verwacht, maar het wordt wel van óns verwacht. Dat houdt niet in dat je op je lauweren kunt rusten, maar wel dat je er met een iets geruster gevoel van uit mag gaan dat jouw plek niet zomaar door een willekeurige ander wordt ingenomen. Maar als verwachtingen niet worden waargemaakt, teleurstellingen volgen en er niet wordt gecommuniceerd  - dan zal de liefde falen.

Het gaat bovenal om een gedeelde visie en duidelijke verwachtingen. Streef er naar dit waar te maken en zo de liefde te verwezenlijken.

Happy Valentine!

Terug naar blogoverzicht »